IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще се конкурира с Apple и с алтернатива на iPod

Южнокорейската компания ще пусне олекотена версия на смартфона Galaxy S, която ще играе ролята на музикален плеър

10:37 | 30.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung ще се конкурира с Apple и с алтернатива на iPod

Южнокорейската технологична компания Samsung ще засили конкуренцията си с Apple чрез пускането на пазара на алтернатива на популярния музикален плеър iPod Touch. 

За тази цел е създадена мултимедийна версия на популярния смартфон Galaxy S, която ще изпълнява функциите само на портативен цифров медиен плеър.

Наскоро стана ясно, че смартфонът Galaxy S застрашава лидерската позиция на iPhone на пазара на смартфони, като го настига по продажби през тази година.

Чрез новото си устройство Samsung ще увеличи продуктите от серията Galaxy, подобно на стратегията на Apple, която предлага музикалния плеър iPod, таблетния компютър iPad и смартфона iPhone.

Samsung вече ще предлага алтернатива и на трите устройства на Apple чрез плеъра Galaxy Player, таблета Galaxy Tab и смартфона Galaxy S.

Устройството, известно като Galaxy Media Player, ще се базира на популярната операционна система на Google – Android. Galaxy Media Player e първия голям продукт, откакто подразделението на Samsung за мобилни телефони пое контрола над бизнеса с портативни плеъри по-рано през тази година.

Новият музикален плеър ще влезе в продажба в Южна Корея през януари. От Samsung планират да го пуснат на пазара и в други страни в периода от април до юни 2011. Плеърът ще бъде представен официално на ежегодното изложение на потребителска електроника в Лас Вегас следващата седмица.

Музикалният плеър ще има повечето технически характеристики на смартфона Galaxy S, включително 4-инчовия сензорен дисплей и процесор с честота 1 GHz. Устройството е с дебелина 9,9 мм и тежи 121 грама.

Според анализатори базирания на Android медиен плеър ще даде възможност на Samsung да вдъхне нов живот на бизнеса си с медийни устройства, където изостава зад Apple, а от няколко години и от малката южнокорейска компания iRiver.

Подразделението на Samsung за мобилни телефони пое контрол над разработването и продажбите на медийни плеъри през тази година от звеното за потребителска електроника.

От Samsung уточняват, че компанията няма да използва за новия продукт името YEPP на предишните й цифрови медийни плеъри, за да може да се акцентира върху марката Galaxy и върху операционната система Android.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още