IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще затвори единствения си завод за телевизори в Китай

Планът е това да се случи до края на ноември

13:10 | 07.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics реши да затвори единствения си завод за телевизори в Китай. Това ще се случи до края на ноември и е поредният ход на компанията, целящ пренасочване на производството извън втората по големина икономика в света, предава Ройтерс.

Телевизионният завод в Тиедзин е единствената производствена база на Samsung Electronics за такива устройства в Китай, обяви говорител на концерна.

Решението е част от „продължаващите усилия за увеличаване на ефективността“ в производствените звена, коментира Samsung.

В завода работят 300 души, обяви по-рано новинарската агенция Yonhap. Samsung е отказала да коментира броя на служителите си на мястото.

След това решение Samsung Electronics остава с няколко звена в Китай - завод за продукти за дома в Суджоу и заводи за чипове в Суджоу и Сиен.

Миналата седмица в отделно изявление подразделението на Samsung за екрани заяви, че продава мажоритарния дял от завода си за течнокристални дисплеи в Суджоу на Star Optoelectronics Technology, звено на TCL Technology Group Corp.

През март Samsung Display разкри, че планира да сложи край на цялото си производство на LCD екрани в Южна Корея и Китай до края на тази година.

През август Samsung заяви, че ще спре операциите в последната си компютърна фабрика в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още