IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sanofi и Google ще създават иновации в здравеопазването заедно

Двете компании обявиха, че са сключили партньорство

10:24 | 18.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Френската компания Sanofi обединява сили с Google, с която ще работи по създаването на иновации за използването на развиващи се технологии за данни, така че да промени това как ще се предлагат здравните услуги в бъдеще, предава Ройтерс.

Sanofi и Google ще използват масиви от данни, за да подобрят разбирането за ключови заболявания и да извличат повече обратна връзка и разбиране за случаите от пациентите, посочват фирмите в общо изявление.

„Обединяването на биологичните иновации на Sanofi и научните данни от водещите в индустрията решения на Google – от изчислителните области до изкуствения интелект, ще помогне за предлагането на по-голям контрол на хората върху тяхното здраве и ще ускори създаването на нови терапии“, коментира Амит Натвани, главен медицински директор и изпълнителен вицепрезидент на Sanofi.

Всичко това ще помогне на Sanofi да проучи и разработи по-персонализиран подход към лечението и да идентифицира технологиите, които да подобрят резултатите, допълва изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още