IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP избра гъвкав модел на работа за служителите си

94% от служителите са поискали компанията да се спре на този подход, сочи вътрешно проучване

22:35 | 01.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Софтуерната бизнес група SAP избра гъвкав подход за работата на своите 100 хил. служители по целия свят, след като те работиха от дистанция по време на пандемията на Covid-19 и дадоха предимно добри отзиви за това, предава Ройтерс.

Базираната в Германия компания заяви, че вътрешно проучване е установило, че 94% от служителите искат да се възползват от по-голяма гъвкавост на работата, а близо половината планират да работят от офиса поне един или два дни седмично в бъдеще.

„Това дава на служителите 100% гъвкавост“, коментира Джулия Уайт, която наскоро беше наета за главен директор маркетинг и решения.

Уайт, която е вкарана в процеса на работа от дистанция в Съединените щати, се е срещала на живо единствено с главния изпълнителен директор Кристиан Клайн и други топ мениджъри миналата седмица по време на първото ѝ посещение в Германия, откакто се е преместила от Microsoft в SAP през януари.

И макар личното познаване на колегите да е важно, Уайт твърди, че като самотна майка оценява гъвкавостта, която ѝ позволява да балансира между професионалните и личните си ангажименти.

В имейл до служителите, изпратен днес, SAP посочва, че се насочва към „гъвкаво и базирано на доверието работно място като норма, не като изключение“.

Служителите ще могат да работят от вкъщи, от офиса или от дистанция и ще могат да си правят гъвкави графици. Компанията ще промени дизайна на офисите си, за да създаде повече пространства за съвместна работа.

Решението на SAP следва ходовете на други технологични компании, включително Facebook, които приеха за постоянно работата от дистанция, дори и след вдигането на блокадите заради коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още