IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP повиши прогнозата си, след като облачната ѝ трансформация набра сили

Облачните услуги на компанията се превърнаха в ключова част от бизнеса ѝ

11:07 | 18.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската компания SAP заяви, че приходите ѝ от облачни услуги са нараснали с 41% през третото тримесечие, след като нейната бизнес трансформация е набра;а инерция, позволявайки на мениджмънта да повиши прогнозата за годишните приходи и печалба, предава Ройтерс.

SAP, която е най-високо оценената европейска технологична компания, твърди, че очаква приходите ѝ да нараснат с между 7,5 и 8,5% през 2018 г. Прогнозата ѝ е за ръст между 9,5 и 11% на оперативна печалба за годината. Причината за увереността на компанията са силните поръчки, направени за финалното тримесечие.

"Бъдещето не е било по-светло за SAP”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Бил Макдърмът пред журналисти, посочвайки, че SAP е най-големият доставчик на облачен софтуер в света по брой потребители.

SAP увеличава продажбите и инсталациите на своя бизнес пакет S/4 HANA, който е базиран в облака и който замества корпоративния софтуер Business Suite, продаван с лиценз и действащ на сървъри на място.

Новите облачни резервации, специално следена метрика за поръчките, са нараснали с 37 на сто през третото тримесечие при постоянни валутни курсове. Това подчертава оптимистичната визия на SAP и нейната прогноза за 2018 г. Тя очаква приходите от облачни услуги да нараснат с 36 до 39%, след като по-ранната прогноза беше за 34-38%.

SAP е добре позната с управлението на вътрешните процеси на компаниите – финансите, адинистрацията, логистиката, но тя прави усилия в нови области, като маркетинга например, с пакета C/4HANA, който беше обявен през юни.

Макдърмът заяви, че маркетинг пакетът се радва на растеж от 200%.

Приходите на SAP за третото тримесечие са нараснали с 10 на сто при постоянни валутни кусрове, изпреварвайки очакванията на анализаторите. Оперативната печалба се е повишила с 11 на сто, но това се оказа под прогнозите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още