IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ готвят затягане на регулацията за политическа реклама в социалните мрежи

Технологичните гиганти се сблъскват с все повече критики от Вашингтон

09:42 | 16.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook, Google и други онлайн платформи ще се сблъскат с по-стриктна регулация на политическата реклама, става ясно от предложение, което ще бъде разгледано от Федералната избирателна комисия (FEC) в САЩ, предава Bloomberg.

Предложението, което дойде от демократите, и по-конкретно от Елън Уайнтрауб, ще изисква онлайн рекламите да имат същите условия по отношение на спонсорите, както радио, телевизионните и печатните реклами. Комисията ще разгледа рамката на следващото си публично заседание на 8 март.

Ходът идва, след като технологичните компании се сблъскват с все повече критики във Вашингтон, свързани с редица неща – от опасения за пазарната им доминация до това, че са използвани за трафик на деца.

Конгресът проучва как руснаци са използвали социалните мрежи, за да повлияят на изборите за президент на САЩ през 2016 г. Новите предложения, които предстои да се гласуват, ще изискват компании като Facebook и Google да разкриват информация за спонсорите на политическите реклами в уебсайтовете им, включително и колко пари са похарчили за целта и към каква аудитория са насочени рекламите.

Въпреки че предложението на Федералната избирателна комисия ще се прилага за кампании, политическите партии и други организации, които се опитват да повлияят на изборите, технологичните компании също ще бъдат засегнати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още