IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: Ще отговаряме със сила на кибер атаките!

Вашингтон не изключва в подобни случаи и използването на военна сила

12:24 | 18.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ: Ще отговаряме със сила на кибер атаките!

 

САЩ гледат на използването на военна сила като на реален избор при отговор на сериозни кибер атаки срещу страната.

В доклад до Конгреса командири от Пентагона посочват, че вражески нападения в кибер пространството ще се третират както всяка друга атака срещу националната сигурност.

В тази връзка се подчертава, че според случая Вашингтон "си запазва правото да отговори с всички необходими средства – дипломатически, информационни, военни и икономически, за да защити страната, съюзниците и партньорите си". 

Основен елемент за адекватна военна реакция е бързото и точно установяване на първоизточника на кибер атаката, което в много случаи е доста трудно. Затова и Пентагонът влага много средства в разработване на надеждни методи за идентифициране на извършителя.

Едва тогава може да се стигне до военен удар.

Като една от най-честите мишени към момента Пентагонът среща трудности дори и със собствената си защита.

Ведомството разполага с 15 хиляди компютърни мрежи с над 7 млн. компютъра в стотици точки по целия свят. Опитите за проникване в системата са на всяка минута.

Освен срещу федералното правителство, кибер престъпниците удрят и по бизнеса в Съединените щати, нанасяйки щети за стотици милиарди долари.

Още технологични новини четете в Dnes.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още