IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитски хакери са проникнали в телефона на Джеф Безос

Именно това е довело до изтичане на интимни снимки на милиардера с неговата любовница Лорън Санчес в публичното пространство

11:30 | 31.03.19 г. 1
<p>
	Основателят на Amazon Джеф Безос. <em>Снимка: Ройтерс Архив</em></p>

Основателят на Amazon Джеф Безос. Снимка: Ройтерс Архив

Хакери от Саудитска Арабия са проникнали в мобилния телефон на основателя на Amazon и най-богат човек в света Джеф Безос, което е довело до изпращане на снимки с неговата любовница до таблоида The National Enquirer, който е собственост на AMI, съобщава CNBC. 

До тези заключения е стигнал наетият от Безос частен консултант Гевин де Бекер, който вчера публикува резултатите от разследването си в портала The Daily Beast Saturday.

„Нашите детективи и още няколко експерти стигнаха до заключението, за което може да се говори с голяма степен на сигурност, че Саудитска Арабия е имала достъп до телефона на Безос и е получила лична информация“, заяви Де Бекер, добавяйки: „В настоящия момент не е напълно ясно до каква степен AMI е била уведомена за това, ако изобщо е била“.

Той сподели още, че правителството в Рияд много е искало да навреди на Безос още от октомври 2018 г., когато притежавания от милиардера вестник The Washington Post започва активно да отразява убийството на Кашоги (саудитския опозиционен журналист Джамал Кашоги – бел.ред.)", обясни Де Бекер.

Първоначалната теза беше, че вина за изтеклите снимки има братът на любовницата на Безос – Майкъл Санчес, който е продал тайните на милиардера срещу 200 хил. долара на издателя на Enquirer.

Вътрешната история на сделката между American Media и Санчес, брат на Лорън Санчес, отговаря на много от въпросите, свързани с битката между най-известния таблоид в страната и най-богатия човек в света, включително как Enquirer се е сдобил със съобщенията и снимките на Безос, за колко пари и защо спорът стана толкова неприятен и публичен.

От Саудитска Арабия отричат да имат нещо общо с този случай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
Shadow1
преди 5 години
Общи приказки, хакери от тук, хакери от там. Както са казвали в КГБ, първо дайте име, адрес и номер после друго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още