IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ScaleFocus навлиза в бизнеса с продуктови решения и платформи

В плановете на българската компания е да инвестира 45 млн. евро в откриването на развоен център в Северна Македония, посочи главният изпълнителен директор Пламен Цеков

12:59 | 06.01.20 г.
ScaleFocus навлиза в бизнеса с продуктови решения и платформи

Преди около месец, в края на миналата година българската технологична компания  ScaleFocus подписва договор с американска компания, която е сред топ 50-те компании в класацията на Fortune. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus Пламен Цеков.

ScaleFocus е известна като компания в областта на аутсорсинга и проектните разработки, но сега успява да влезе в терена на бизнеса с продуктови решения и платформи.

 Цеков поясни, че става дума за платформа за онлайн търговия, която разработват от няколко години.

"Тя трябва да подпомогне най-големите предприятия и има големи характеристики по отношение на динамичност и пикови натоварвания, посочи Цекови уточни, че системата се използва в няколко други предприятия, включително и в България. – Това е голям пример как от България може да се изнасят високотехнологични продукти за целия свят."

Цеков говори и за плановете на ScaleFocus да инвестира 45 млн. евро в откриването на развоен център в Северна Македония.

"Инвестиционният договор е гарантиран от различни международни институции, за да бъде устойчив на всякакви политически рискове", коментира главният изпълнителен директор на ScaleFocus.

Той информира, че според договора задълженията им са да създадат над 300 работни места в софтуерната индустрия през следващите пет години и да дадат възможност на младите хора в Северна Македония за добра работа.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още