IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката за продажбата на БТК е сключена

Подписано е споразумение за основните условия на продажбата и преструктурирането на групата на БТК

21:32 | 06.08.12 г. 1
Сделката за продажбата на БТК е сключена

БТК, групата на нейната компания-майка (групата на БТК), Главният координационен съвет на старшите обезпечени кредитори, кредиторите на групата на БТК, VTB Capital PLC (ВТБ) и “Корпоративна търговска банка” АД (КТБ) са подписали споразумение за основните условия на продажбата и преструктурирането на групата на БТК, които ще бъдат осъществени чрез компромисна схема, съобщиха от БТК чрез БФБ-София, където се търгуват акциите ѝ.

Очаква се схемата да стартира този месец. Приключването на сделката е при определени условия, включително получаването на одобрение от съответните регулаторни органи.

Основните параметри на сделката бяха оповестени на 19 юли 2012 г.

В случай, че всички предварителни условия за осъществяване на преструктурирането са спазени, сделката се очаква да бъде приключена през септември 2012 г.

След приключване на придобиването и при спазване на българското законодателство новият мажоритарен собственик на БТК ще направи търгово предложение за изкупуване на останалите акции на БТК.

Два месеца и половина, след като стратегическият инвеститор Turkcell получи официално уведомление, че кредиторите на телекомуникационната компания прекратяват усилията си да намерят купувач, се оказва, че все пак сделка ще има, но не с турската компания.

В момента мажоритарен собственик на БТК с 93,99% от акциите е "НЕФ Телеком България" ООД – консорциум, начело на който някога беше AIG.

За последната половин година БТК отчете 428,03 млн. лв. приходи и 27,56 млн. лв. печалба. Увеличението на печалбата е над 43% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 4
tomislav.todorov.5
преди 11 години
Това е много добър ход, Цветан Василев е изключително успешен бизнесмен и с него БТК със сигурност ще прогресира, имайки в предвид успеваемостта на КТБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още