Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Sequoia иска да набере 7 млрд. долара за нови фондове

Това се случва в момент, в който много инвеститори са особено предпазливи

Sequoia иска да набере 7 млрд. долара за нови фондове

Снимка: Pixabay

Sequoia Capital иска да набере около 7 млрд. долара за няколко фонда за рисков капитал, твърди източник на Bloomberg, запознат със ситуацията. Инвестиционните средства са най-новите в серия, фокусирана върху Китай, Индия и САЩ.

Усилията бележат значителна стъпка за набиране на средства в момент, в който много инвеститори са особено предпазливи. Пандемията на коронавируса изпрати капиталовите пазари на червено, докато икономистите предупреждават за глобална рецесия.

Sequoia, фирма с близо 50-годишен опит, е по-добре позиционирана от много от конкурентите си за набиране на капитал в тази среда. Говорителка на Sequoia заяви, че не може да коментира плановете за набиране на средства, за които по-рано писа Wall Street Journal.

Още по темата

По-рано този месец фирмата влезе заглавията на медиите с бележка, че коронавирусът е събитие „черен лебед“, което означава неочакван проблем с голямо финансово влияние.

„Изпращаме тази бележка, защото искаме да предупредим нашите основатели, че трябва да приемат това сериозно“, заяви партньорът в Sequoia Алфред Лин в интервю за Bloomberg Television. „Трябва да се фокусираме върху оцеляването. За много от нашите основатели това означава фокусиране върху паричния им поток“.

Понякога подобни проблеми могат да доведат и до успех. По времето на Световната рецесия преди повече от десетилетие Sequoia инвестира в няколко стартъпа, които нараснаха до няколко милиарда долара, в това число Airbnb и Dropbox.

По подобен начин сегашните икономически проблеми не са сигнал за край на сделките, коментира Лин. „Мисля, че фондовете имат доста пари, които да инвестират. Ние сме отворени за бизнес. Ако фундаментално имаш добър бизнес, смятам, че ще получиш финансиране“.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кои трендове ще се сблъскат в четирите сценария за бъдещето?