IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Settle и GombaShop задават бъдещето на онлайн търговията

Все повече клиенти пазаруват през мобилните си устройства и търсят удобни и бързи методи за плащане през телефона

17:23 | 07.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Settle и GombaShop задават бъдещето на онлайн търговията

Динамиката в сферата на електронната търговия през последните години сочи, че скоро покупките ще се осъществяват основно през мобилни устройства. Търговците непрекъснато се стремят да подобряват потребителското мобилно преживяване и търсят нови начини, чрез които потребителите не само да могат удобно и бързо да пазаруват, но и лесно да приключват поръчките, без да имат нужда да посягат към карта или пари в брой.

За последните 2 години потребителите, които използват дигитални портфейли, са се удвоили. Очаква се също така до 2023 г. 52% от всички онлайн плащания да се извършват чрез дигитален портфейл. Именно тази тенденция стои и в основата на партньорството между Settle и GombaShop™.

Всички клиенти на водещата SaaS платформа за онлайн търговия вече разполагат с възможност за лесно и бързо добавяне на удобен и сигурен метод за мобилни разплащания благодарение на норвежката компания Settle, която от няколко месеца оперира и на нашия пазар. Близо 15 години Settle предлага широк спектър от интегрирани решения за онлайн търговия и днес вече компанията оперира като една от водещите платежни платформи в Европа.

Предимства за клиентите

- Settle дава възможност на потребителите да правят мигновени разплащания директно от телефона си. Благодарение на приложението в процеса на завършване на покупка не е необходимо да се въвеждат данните на кредитна или дебитна карта. Плащането отнема само няколко секунди и статусът на трансакцията се отразява веднага.

- Регистрацията отнема по-малко от 2 минути след изтегляне на приложението. Процесът е максимално опростен и не изисква сложни верификации.

- Използването на Settle е напълно безплатно за физически лица.

- Клиентите имат възможност за ползване на кредитна линия и могат да пазаруват дори когато не разполагат с достатъчно средства.

- Settle дава и по-голяма сигурност. По време на покупката не се въвежда чувствителна информация, като номер на картата и CVV код. Всичко необходимо е въведено в приложението и защитено с надеждно криптиране и използване на биометрични данни.

Предимства за бизнеса

- Повече приключени и платени предварително поръчки.

- Изгодни търговски условия, без фиксирани такси и абонаменти, само с нисък процент комисиона за всяка трансакция, както и гратисен период до 31.12.2021 г.

- По-бързо и лесно приключване на поръчките, без да се изисква въвеждане на данни на картата при плащане. Всичко това помага за увеличаване на процента на завършените покупки.

- Автоматично и лесно получаване на постъпленията от продажби по сметката на търговеца. Сумите се изплащат по банкова сметка в края на всеки работен ден или в друг, предпочитан от търговеца период.

- Лесно възстановяване на суми към клиента. При отказана поръчка, след като е била заплатена, възстановяването на сумата става мигновено по Settle сметката на потребителя, като за цялата трансакция не се дължат никакви такси.

През последните няколко години GombaShop™ се отличава като една от най-големите ecommerce платформи на българския пазар, на която хиляди търговци се доверяват за управлението и изграждането на бизнеса си. Основната цел на водещата SaaS платформa за онлайн търговия е да помага малкия и среден бизнес, предлагайки ефективни решения за онлайн продажби.

Използвайки широкия спектър от възможности на софтуера, всички търговци могат да изградят напълно функциониращ онлайн магазин и да започнат да продават своите продукти, без да губят излишно време, усилия и най-вече средства. Партньорството със Settle e поредната стъпка на платформата на GombaShop™ към изграждането на една по-сигурна и развиваща се онлайн търговия.

Платформата на Settle позволява на бизнесите да приемат безкасови плащания бързо и изгодно, а на клиентите предоставя възможност за бързо и сигурно онлайн разплащане с карта, сметка или кредитна линия. Всички процедури, които се извършват в платформата на Settle са с изключително високо ниво на сигурност, а регистрацията за мобилното приложение отнема няколко минути.

„Благодарение на партньорството ни с GombaShop™, над 1 800 онлайн магазина вече имат възможност да добавят Settle като платежен метод за разплащане. Въвеждането е изключително бързо и буквално дни след интеграцията вече са налице първите онлайн търговци, които използват метода активно. Вярваме в успеха на това партньорство и сме готови да съдействаме на онлайн търговците чрез допълнителни отстъпки и преференции към техните клиенти, така че да ги насърчат да използват Settle като предпочитан метод за плащане“, коментира Детелина Момчева, икономически директор за България на Settle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още