IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще инвестира ли PMI в производствена фабрика в България

Засега компанията не смята изцяло да се отказва от производството на конвенционални цигари, съобщи главният ѝ изпълнителен директор Андре Каланцопулос

16:36 | 15.05.19 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Philip Morris International Андре Каланцопулос. <em>Снимка: Philip Morris International</em></p>

Главният изпълнителен директор на Philip Morris International Андре Каланцопулос. Снимка: Philip Morris International

Philip Morris International се намира на етап, в който трябва да докаже жизнеспособността на бездимните цигари като продукт на пазара. След това евентуално бихме започнали да мислим за разгръщане на производството. По този начин главният изпълнителен директор на производителя на цигари Андре Каланцопулос коментира възможността следващата инвестиция в производствена фабрика на компанията да бъде в България, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

"Знаем, че правителствата обичат преките външни инвестиции. Има обаче и множество други фактори, които трябва да се вземат под внимание –- основно стабилността на икономиката на дадена страна", посочи  мениджърът. Той информира, че делът на IQOS на никотиновия пазар в страната ни вече е около 10%.

"Представите са, че когато кажеш на хората, че даден продукт е по-полезен за здравето им, те веднага биха се насочили към него... Изискват се обаче много повече усилия", пoясни Каланцопулос.

„Надявам се, че регулаторите по целия свят, заедно с  организациите за опазване на общественото здраве, неправителствените организации, и други, ще започнат да създават правила, които да допринесат за позитивна промяна в интерес на хората, които пушат, на близките им и на общественото здраве като цяло“, каза Андре Каланцопулос. – Бездимните продукти имат огромен потенциал за общественото здраве. Важно е този потенциал да бъде доказан чрез сериозни научни изследвания и пълнолетните пушачи да получат точна информация, която да им даде правилната причина да се откажат от цигарите завинаги.“

PMI лансира глобална инициатива, наречена #UnsmokeYourWorld (UYW), която има за цел да стартира дебат и да повиши информираността за по-добрите алтернативи, които имаме на разположение с помощта на науката и иновациите.

В рамките на Пленарната сесия на форума за иновации и технологии Webit Europe 2019 Андре Каланцопулос акцентира върху мисията на PMI да премахне дима. Той обаче заяви, че за момента компанията не смята изцяло да се отказва от производството на конвенционални цигари.

"Отказвайки се от конвенционалните цигари сега, просто ще подарим дела си на пазара на друго дружество. Процесът би трябвало да се случи естествено, чрез предоставянето на потребителите на други варианти", коментира още главният изпълнителен директор на PMI.

Главният изпълнителен директор на производителя на цигари Philip Morris International разкри, че над 80% от разходите на компанията са насочени към научноизследователска и развойна дейност, свързана с бездимните изделия.

„Това не е маркетингов трик, а истински ангажимент за промяна, добави той  и обясни, че се налага пълна промяна на целия бизнес модел. – На практика се превръщаме в компания, чийто двигател са технологиите и електрониката, като ние променяме бизнеса си из основи. Не знам за друг бизнес, който е предприемал подобна трансформация.”

Преди две седмици Американската агенция по храни и лекарства (FDA) позволи на Philip Morris International да продава системата за нагряване на тютюн IQOS в САЩ след като проверява компанията и новото ѝ тютюнево изделие две години.

„Скорошното решение на Американската агенция по храни и лекарства да позволи продажбата на IQOS в САЩ, вторият най-голям пазар в света, е ключово за ФМИ, но пред нас има дълъг път. Днес близо 7,3 млниона пълнолетни пушачи по света спряха да пушат и преминаха на нашата система за нагряване на тютюн. Това е истински напредък, но усилията ни трябва да продължат. Нашата цел е до 2025 г. 30% от настоящите пълнолетни пушачи, които не искат да се откажат, да преминат на по-добри алтернативи“, прогнозира Андре Каланцопулос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още