Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Siemens повиши прогнозата си за трети път през 2021 г.

Компанията се радва на ръст на търсенето след постепенното отваряне на икономиките

Siemens повиши прогнозата си за трети път през 2021 г.

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Siemens се превърна в поредната индустриална компания, която отчита силен следпандемичен ръст на търсенето, което накара германската инженерингова и технологична компания да повиши прогнозата за печалбата си за трети път тази година, предава Ройтерс.

Siemens заяви, че наблюдава нарастване на търсенето, след като клиентите в света започнаха да възстановяват запасите си, а ваксинационните кампании ускориха икономическото възстановяване.

Мюнхенската компания разкри, че поръчките ѝ са скочили с 47%, подкрепени от двуцифрения растеж в автоматизацията на заводи и умната инфраструктура.

В резултат на това Siemens повиши прогнозата за печалбата си за трети път за фискалната си 2021 г., след като направи същото през февруари и май.

Сега тя очаква годишните приходи и продажби да са по-високи, отколкото смяташе по-рано, след като надмина прогнозите за печалбата, приходите и поръчките през третото тримесечие.

“Siemens все повече преследва целта си за ускоряване на високостойностния растеж. През третото тримесечие отново успяхме – със силен и рентабилен растеж във всички бизнеси“, коментира главният изпълнителен директор Роланд Буш.

Цената на акциите на Siemens нарасна с 1,6% преди началото на борсовия ден.

Още по темата

По-високите цени на суровините и проблемите във веригата на доставките (например при чиповете) са останали предизвикателство, но са били преодолени, допълва Буш.

Коригираната оперативна печалба на индустриалния бизнес на Siemens е нараснала с 29% до 2,32 млрд. евро за трите месеца до края на юни, надхвърляйки сумата от 2,09 млрд. евро, колкото беше консенсусната прогноза на анализаторите.

Приходите са се увеличили с 24 на сто до 16,09 млрд. евро - над очакванията за 15,11 млрд. евро, докато поръчките са се повишили с 47% до 20,49 млрд. евро, също над прогнозата за 16,32 млрд. евро.

Нетната печалба е достигнала 1,35 млрд. евро за тримесечието. Очакванията на анализаторите бяха за 948 млн. евро.

Сега компанията твърди, че очаква годишните ѝ приходи да се увеличат с 11 до 12 на сто, спрямо предходната прогноза за 9 до 11 процента, подкрепени от по-високите продажби на решения за фабрична автоматизация и от бизнеса с умна инфраструктура.

Нетната печалба за фискалната година, която приключва през септември, се очаква да е в диапазона от 6,1 млрд. евро до 6,4 млрд. евро. По-ранната беше за 5,7-6,2 млрд. евро.

Други индустриални компании също наскоро повишиха своите прогнози на база на по-бързото от очакваното възстановяване след пандемията в много сектори, както и заради по-голямото търсене в Китай и Съединените щати, докато икономиките им се възраждат.

Миналия месец френският конкурент Schneider Electric повиши прогнозата за приходите и печалбата си за 2021 г., а швейцарската ABB удвои очакванията за приходите си.

Още технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!  

гледано: 1223   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Могат ли технологиите да заменят дизайнерите на автомобили?