Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Siemens създава развоен център за роботика в Китай

Азиатската страна отдавна твърди, че роботиката е важен приоритет за нея

Siemens създава развоен център за роботика в Китай

Снимка: Архив Ройтерс

Германската компания Siemens обяви, че създава център за проучвания в сферата на роботиката, който ще се намира в Китай – най-големия пазар за индустриални роботи в света, предава Ройтерс.

Китайското правителство е заявявало, че роботиката е негов стратегически приоритет, като част от усилията за насърчаването на технологичните иновации в производството.

Новият център на Siemens в Tsinghua University в Пекин ще се фокусира върху комбиниранeто на механика и електроника, колаборацията между човек и робот, както и използването на изкуствен интелект в роботиката, обяви германската фирма.

Още по темата

"Siemens прави значителни инвестиции в бъдещето на Китай, партнирайки си със страната и с много потребители по пътя към дигитализацията“, коментира главният технологичен директор Роланд Буш.

Siemens генерира около 14% от продажбите си от подразделението за индустриален хардуер и софтуер. Това е един от най-бързо растящите ѝ бизнеси. Сред другите се нареждат енергетиката, транспорта и здравеопзването.

Китай е една от най-големите локации на компанията от гледна точка на проучванията и развитието на проекти. В страната има повече от 20 подобни центъра и повече от 4500 нейни инженери и учени.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини Siemens роботика

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини
Наско Стаменов - комуникаторът на науката