Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Сирма Груп Холдинг отваря офис в САЩ

Откриването му ще бъде на 21 октомври, година след IPO-то на компанията

Сирма Груп Холдинг отваря офис в САЩ

Снимка: Сирма Груп Холдинг

Сирма Груп Холдинг ще отвори офиса си в Ню Джърси, САЩ, на 21 октомври тази година, обяви компанията. Това ще се случи точно една година след първото българско ИТ първично публично предлагане (IPO) на Сирма Груп Холдинг и четири месеца след приемането на “Програмата за развитие и иновации” от Общото акционерно събрание. 

Още по темата

Новият адрес на дружеството е One Evertrust Plaza, Jersey City. Екипът включва изцяло американски професионалисти, експерти в продажбите на софтуерни продукти и услуги, дело на групата.

От компанията посочват, че първоначалният фокус на Сирма за увеличаване на продажбите в САЩ ще е насочен към следните области: културно наследство, науки за живота и индустриален софтуер и мултииндустриални решения. Те ще бъдат подкрепяни от дъщерните дружества на холдинга - Онтотекст, Сирма Ентърпрайзис Системс, ЕнгВю и Сирма Солюшънс. 

Сирма Груп Инк е разширила екипа си, като е привлякла за свой старши директор по бизнес и организационно развитие Дейвид Тейлър, както и Томас Молфето, отговорник по маркетинга, и Даниел Шиилс, който ще отговаря за бизнес развитието и SaaS услугите. Ален Каптан и Марк Барсоум пък ще отговарят за продажбите. Оперативен изпълнителен директор от българската страна остава Явор Джонев.

По думите на изпълнителния директор на Сирма Цветан Алексиев компанията не напуска българския пазар, а само насочва търговските си усилия от пазар с годишен капацитет от около 1 млрд. долара ктм такъв с годишен обем от 1 трлн. долара.

Пазарът на информационни технологии в САЩ представлява 28% от световния, или малко над 1 трлн. долара за 2015 г., сочат данни на Camptia и IDC. 70% от този обем са именно в основните ИТ сектори, а 30 на сто се падат на телекомуникациите. Това са и секторите, в които оперират дружествата на Сирма Груп. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Люксембург обжалва решението на ЕК за възстановяване на 250 млн. евро от Amazon