IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандално фирмено парти поднови темата за сексуалния тормоз в Силициевата долина

Според някои присъстващи основна част от събитието на компанията за съвместен капитал DFJ са били сексът и наркотиците

14:31 | 12.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Противоречива информация за това, което може да се е случило по време на парти на едно от големите имена във високотехнологичния сектор, разбуни духовете около съобщенията за сексуален тормоз в Силициевата долина.

Последният случай на полемика е във връзка с история, разказана в новата книга на журналистката Емили Чан „Brotopia”, случила се по време на парти на компанията за съвместен капитал DFJ, пише електронното издание Qartz.

В откъс от „Brotopia” за списание Vanity Fair събитието се описва като парти в дома на неназован инвеститор с рисков капитал. Според части от книгата, цитирани от друго издание – Axios, домакин е бил бившият  ръководител на DFJ Стив Юрветсон, който обаче напусна поста си през миналата година без да стават ясни причините за решението.

В поканата за мероприятието, проведено през юни 2017 г., се посочва, че гостите трябва да дойдат облечени в сафари стил, вдъхновен от джунглата. В книгата на Чан жена, присъствала на партито, разказва какво е видяла. По думите й с напредването на вечерта е започнало и фриволното държание на гостите, което е включвало размяна на партньори и употреба на наркотици.

По време на събитието инвеститор е предложил на дамата, наречена от авторката Джейн Доу, пликче с бял прах, който по думите й щял да я отпусне и да я предразположи.

Според предприемача Пол Бигар, също гост на събитието, освен изпълнителни директори и други големи имена в предприемачеството и фирменото управление, е присъствал и собственикът на Tesla и SpaceX Илон Мъск.

От Tesla потвърдиха, че той е бил на партито за няколко часа, но си е тръгнал, след като е разговарял с предприемачи за технологии и създаване на компании. От съобщението става ясно, че Мъск е останал с впечатлението, че присъства на корпортивно събиране с тема за облеклото на гостите, а не на „секс парти“.

Други популярни имена, присъствали на партито, също оспориха представените в книгата на Чан свидетелства за случилото се. Според Мери Лу Джеспен – бивш ръководител във Facebook и Google, описанията са напълно погрешни.

Въпреки това от DFJ публикуваха изявление, в което поднасят извинения, но се разграничават от действията на своите гости. „С тревога научихме за държание на партито, което е било напълно в несъответствие с културата на DFJ, която е и ще продължава да бъде изградена върху ценностите на уважение и честност. Не бихме искали никой да се чувства неудобно и се извиняваме, ако това се е случило“, заявиха от компанията.

Съобщенията за партито идват на фона на продължаващи обвинения в сексуални посегателства срещу силните на деня в Силициевата долина. След като миналия февруари инженер в Uber разказа за системен тормоз срещу жени в компанията, започнаха да изплуват и подобри разкрития инвеститори и ръководители на редица фирми. Във връзка с такива обвинения работата си загубиха служители в компании, сред които Amazon, 500 Startups, Sherpa Capital, Greylock и Binary Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още