IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скутерите на Lime пак ще се движат в София

Компанията намалява цените, за да привлече повече клиенти

14:02 | 01.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Lime&nbsp;</em></p>

Снимка: Lime 

Електрическите скутери на Lime се завръщат в София след известно отсъствие, а в съобщение до медиите компанията посочва, че залага на по-достъпни цени.

Причината за паузата в работата на Lime у нас е пандемията. Предвид противоепидемичните мерки и извънредното положение, които бяха наложени по-рано тази година, много хора останаха по домовете си, като работиха и учиха от дистанция.

Преди това за осем месеца команията регистрира 150 хил. пътувания и се похвали с над 30 хил. регистрирани потребители в платформата си, които са изминали над 220 хил. километра в столицата.

По думите на оперативния мениджър на Lime за България и Гърция Петко Анчев електрическите скутери могат да отговорят на необходимостта от безопасно придвижване предвид актуалните препоръки за дистация.

„Множество запитвания от клиенти, които получихме след паузирането на дейността ни, показа че необходимостта от бързо, лесно и чисто пътуване е по-актуална от всякога. Нашата цел е да достигнем до още повече хора, за които да направим ежедневие ползването на скутер. Обновените цени на Lime ще ни помогнат да осъществим това”, коментира още той.

Сега едно отключване на скутер на Lime ще е на цена от 1,20 лева, а всяка минута каране ще се таксува по 0,25 лева. Това е с почти 18% по-малко спрямо предишната цена.

Още преди пандемията компанията търсеше възможности да постигне рентабилност в глобален мащаб. През януари Lime обяви, че ще съкрати 14% от работната си сила, като излезе от повече от 10 локации в САЩ и в други страни. Тогава стана ясно, че решението ще засегне около 100 служители.

През май The Verge писа, че Bird и Lime, двете най-големи компании по брой на електрически скутери и оценка, са направили големи съкращения, разделяйки се с около 580 позиции на пълно работно време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още