IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Slack отвори в офис в Лондон без притеснения от Brexit

Компанията твърди, че около половината от активните ѝ потребители дневно са извън Северна Америка

10:59 | 05.05.17 г.
<p>
	Главният изпълнителен директор на Slack Стюарт Бътърфийлд. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Главният изпълнителен директор на Slack Стюарт Бътърфийлд. Снимка: Архив Ройтерс

Предстоящото излизане от Европейския съюз (ЕС) носи малко притеснения на стартъпа Slack Technologies, който предлага софтуер за корпоративни чат стаи. Компанията отвори новия си офис в Лондон този четвъртък, пише Bloomberg.

"С Brexit или без Brexit Лондон все още си е Лондон, а Великобритания си е Великобритания“, обясни главният изпълнителен директор на Slack Стюарт Бътърфийлд. „Около половината от нашите дневно активни потребители са извън Северна Америка. Великобритания е нашият втори по големина пазар“, допълни той.

Решението да разшири дейността си в Лондон идва въпреки несигурността около Brexit и евентуалното му влияние върху базираните във Великобритания компании, които търгуват в Европа или назначават чуждестранни таланти.

Базираната в Сан Франциско компания иска нейната нова централа в Лондон да бъде „офис, воден от продажбите“, твърди Бътърфийлд. Slack планира да увеличи броя на служителите си в британската столица до около 20 до края на тази година, от петима, които в момента са базирани в споделено пространство за работа.

През 2014 г. Slack беше стартъп с 30 служители, фокусиран върху изграждането на чат инструмент за съвместна работа в офиса. Компанията в момента има около 800 служители в седем офиса, включително един в Дъблин, който отвори врати преди 18 месеца и в него работят 70 души.

Част от големите технологични компании продължават да ценят Лондон. През ноември Facebook обяви, че планира да увеличи броя на служителите си във Великобритания с 50%, наемайки още 500 души в столицата на Острова.

По-рано тази година Snap обяви Лондон за своя международен хъб и добави свое офис пространство в Сохо. Google, която вече има значително присъствие в Лондон, планира да разшири офисите си, така че в тях да работят до 3 хил. служители.

Бътърфийлд твърди, че около 30% от потребителите на Slack са в Европа. По думите му компанията може да отвори и други офиси на континента, тъй като има клиенти в почти всяка страна в Европа на този етап.

Slack набра 200 млн. долара инвестиции в рамките на нов кръг за финансиране, който беше девети за компанията. Това се случи през миналата година, като общата сума, набрана до момента, възлиза на 540 млн. долара. Това оценява фирмата на 3,8 млрд. долара.

Въпреки това Бътърфийлд твърди, че няма да бърза за насочване към първично публично предлагане. По думите му IPO-то може да се случи чак след години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още