IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Slack засилва битката си с Google чрез ново придобиване

Технологичният гигант придоби приложението за календари Woven

10:10 | 01.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Slack Technologies придоби популярното приложение за календари Woven, докато се опитва да добавя още нови функции в момент, в който се конкурира все повече с Google и Microsoft, пише Bloomberg.

Гигантът, който предлага софтуер за работна комуникация, заяви, че е инвестирал в Woven през своя SlackFund. Условията на сделката не са разкрити.

„Щастливи сме да приветстваме екипа на Woven в Slack”, обяви Slack. „Винаги търсим най-добрите технологични кадри и сме развълнувани да посрещнем тези хора в Slack. Нямаме търпение за това, което можем да постигнем заедно по мисията на Slack да прави работния живот на хората по-прост, по-приятен и по-продуктивен“.

Slack е в процес на придобиване от Salesforce.com, чийто главен изпълнителен директор Марк Бениоф е ръководил над 60 придобивания за 21 години.

Главният изпълнителен директор на Woven Тим Капос, който е бивш главен информационен директор на Facebook, също обяви новината за сделката в своя блог. По думите му той би искал да запази Woven за нейните потребители, но ходът е „най-добрият път напред“, когато става дума за преследването на други планове, които той ще обяви на по-късен етап.

Кампос създаде компанията с Бурк Арпат – главният технологичен директор на Woven, който преди това беше старши софтуерен инженер във Facebook.

„Бурк и аз решихме, че темпът ни на развитие не е достатъчен за постигане на нашата мисия с настоящия ни бизнес“, пише Капос в блога си. „Slack се бори с проблеми, за които ни е грижа – продуктивността и иновациите“ и го прави „с размах и голям успех“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още