IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap дава смела заявка за растеж в следващите години

Компанията има шанс да привлече рекламодатели, които искат да избягат от другите социални мрежи заради политическите драми и дезинформацията

10:16 | 24.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Акциите на Snap записаха скок на цената си до рекордна стойност, преобръщайки по-ранния спад, след като социалната мрежа прогнозира ръст на приходите от 50 и повече процента за няколко години, подпомогната от инвестициите в по-ангажиращи реклами и иновациите в добавената реалност, пише Bloomberg.

Компанията майка на Snapchat е „в позиция да постигне многогодишен ръст на приходите от 50 плюс процента“, коментира Питър Селис, старши продуктов директор, в рамките на презентация в първия инвеститорски ден в историята си. На събитието директорите очертаха визията си за това как базираната в САЩ Snap да увеличи аудиторията си, като същевременно запази поверителността и доверието на потребителите.

Оптимистичната прогноза може да помогне за успокояване на опасенията, че Snapchat, която позволява на хората да публикуват и споделят снимки, видеа и съобщения, може да достигне пик на растежа. Компанията все още има възможност за разширяване предвид нарастващата си популярност по време на пандемията, докато рекламодателите се опитват да използват повече инструменти с добавена реалност, които позволяват на хората да пробват продукти виртуално.

„Добавената реалност е това, което движи бъдещето ни“, коментира главният изпълнителен директор Евън Шпигел. „Залагаме на тази стратегия през 2021 г.“

Рекламодателите могат да сметнат Snapchat за алтернативно място за реклами предвид политическите сътресения и дезинформацията в други социални мрежи.

Цената на акциите на Snap нарасна до 71,50 долара за брой във вторник следобед в Ню Йорк, изпращайки пазарната капитализация на компанията до ниво от над 105 млрд. долара. След обявяването на новините стойността на книжата скочи с близо 15%, след като по-рано през деня се беше свила с над 10%. От началото на годината цената на акциите е нараснала с над 40 на сто.

Средната прогноза на анализаторите е, че тази година приходите от продажби ще скочат с 48% до 3,72 млрд. долара, сочат данни, събрани от Bloomberg. Растежът на Snap се очаква да бъде 37% през 2022 г. и 33% през 2023 г.

Главният финансов директор Дерек Андерсен заяви, че компанията очаква годишният ръст на оперативните разходи да се ускори от близо 25% през 2020 г. до около 35% през 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още