IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap разширява експертизата си в изкуствения интелект с ново придобиване

Компанията купи стартъпа Ariel AI

17:21 | 27.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Snap, компанията майка на социалната мрежа Snapchat, придоби британския стартъп за изкуствен интелект Ariel AI, който се фокусира върху добавената реалност, пише CNBC.  

Ariel AI е основана през 2018 г. в Лондон от група учени, занимавали се с развойна дейност във Facebook и Google, в това число главният изпълнителен директор Ясонас Кокинос и главният технологичен директор Джордж Папандреу.

Преди придобиването на Snap Ariel AI е набрала 1,1 млн. долара финансиране от инвеститори според Crunchbase. Snap е отказала да коментира стойността на новата сделка, но вероятно става дума за едноцифрена сума в милиони.

Придобитата компания се фокусира в изкуствен интелект, който се използва за изграждането на функции с добавена реалност. От уебсайта на стартъпа става ясно, че технологията, по която работи, може да се ползва в „следващото поколение потребителски преживявания на мобилни устройства“.

Демо видео в YouTube показва, че технологията се справя с визуализацията на 3D модел на човек в реално време. Моделът може да се използва за виртуално пробване на дрехи и „потапящо“ изживяване при гейминг.

Snap коментира пред CNBC, че екипът на Ariel AI вече се е присъединил към работещия ѝ по същия тип технологии екип в Лондон още в края на 2020 г.

12-те инженери на стартъпа са нагърбени със задачата да направят камерата на Snapchat „по-умна“ и да подобрят преживяването от добавена реалност, като позволят на потребителите на Snapchat да има интеракция с реалния свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още