IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap спря Al Jazeera от услугата си в Саудитска Арабия

Причината е продължаващата криза между Катар и други четири страни от Персийския залив

12:53 | 18.09.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Snap, собственик на приложението за снимки Snapchat, премахна катарската медия Al Jazeera от платформата си в Саудитска Арабия на фона на продължаващата криза в региона, съобщава Bloomberg.

Snap се съобразява с местните закони в страните, където оперира, заяви говорител на компанията в неделя.

Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекъснаха дипломатическите си и транспортни връзки с Катар през юни, обвинявайки богатата си на газ съседка, че подкрепя тероризма. Сред основните им искания е затварянето на телевизия Al Jazeera и намаляване на отношенията с Иран. Катар отхвърля обвиненията и твърди, че бойкотът е опит да се подкопае суверенитета му.

Snap е била уведомена от саудитските власти, че каналът Discover на Al Jazeera нарушава местните закони. Други формати на катарската медия вече не са достъпни в страната.

В Snapchat каналите Discover изглеждат като мобилни списания, управлявани от медийни организации, като приходите от реклами се споделят със Snap. Функцията продължава да бъде част от Snapchat в други юрисдикции.

Всичко за кризата в Залива четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още