IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap съкрати служители от отдела за подбор на персонал

Решението може да е знак за все по-тежката конкуренция между компанията и Facebook

09:28 | 21.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската онлайн компания Snap обяви, че е съкратила 18 души от екипа си за подбор на персонал - необичаен ход за млада фирма, която има амбициозни планове за растеж. Същевременно решението вероятно е отражение на тежката конкуренция от страна на Facebook, предава Ройтерс.

Базираната в Калифорния Snap, която е компания майка на чат приложението Snapchat, отказва да коментира отвъд изявлението, в което потвърждава съкращаването на работни места, за което първо писа Business Insider. 

Главният изпълнителен директор на Snap Евън Шпигел миналия месец е посочил в имейл до служителите, че през 2018 г. компанията ще наема хора "с по-бавен темп", както и че мениджърите ще бъдат помолени да вземат "трудни решения" за служителите, които не се представят добре, пише Business Insider. 

Snapchat е услуга, популярна сред хората под 30-годишна възраст, които украсяват снимките си с филтри. Но от първичното публично предлагане на Snap през март, което достигна 3,4 млрд. долара, инвеститорите все повече се притесняват, че компанията може никога да не излезе на печалба. 

Facebook пусна сходни на нейните функции в част от приложенията си, включително в Instagram, с което отправи предизвикателство пред Snapchat от гледна точка на привличането на потребители и рекламни приходи. 

Книжата на Snap завършиха борсовата сесия в петък с 2% скок в стойността до 15,56 долара. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още