IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat купува израелския стартъп Cimagine Media за между 30 и 40 млн. долара

Изключително способният екип на стартъпа вероятно е основната причина за предстоящото придобиване, а не толкова разработената технология

12:43 | 25.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Приложението за споделяне на снимки и видео Snapchat купува израелския стартъп Cimagine Media за около 30-40 млн. долара, съобщи Ройтерс, позовавайки се на израелското финансово издание Calcalist. Това би било първото придобиване на Snapchat в Израел, а компанията Cimagine Media се занимава с т.нар. augmented reality.

Стартъпът е разработил True Marketless Augmented Reality – технология, която позволява на потребителите виртуално, чрез мобилните си устройства, да поставят мебели и уреди, които биха искали да купят, в дома си. Така с едно натискане на бутон те биха могли да видят как те биха изглеждали в съответното пространство.

Според израелския вестник Cimagine ще стане центърът на Snapchat за проучвания и развитие в Ираел. Освен това компанията се очаква бързо да се разсрасне. Сега в нея работят около 20 души.

Изключително способният екип на стартъпа вероятно е основната причина за предстоящото придобиване, а не толкова разработената технология, посочва Calcalist.

Представители на израелската компания за отказали коментар. Тя е основана през 2012 г. и успя да набере няколко милиона долара.

Очаква се американската технологична компания Snapchat да стане публична през март и да бъде оценена на 25 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още