IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на GPS Bulgaria придобива турската Mobiliz

Мотив за придобиването е силната позиция на Mobiliz на турския пазар

12:07 | 24.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българската група Fleet Services, която оперира чрез компаниите GPS Bulgaria и GPS Systems Macedonia, е финализирала придобиването на 100% от акциите на телематичния оператор в Турция Mobiliz Bilgi ve İletişim Teknolojileri A.Ş. (Mobiliz), сочи съобщение до медиите.

Стойността на сделката не е обявена официално.

Досега Mobiliz беше собственост на частния инвестиционен фонд Mediterra Capital, фокусиран върху инвестиции в малки и средни компании в южната ни съседка.

Като мотив за придобиването Fleet Services посочва силната позиция на Mobiliz на турския пазар, нейните стабилни показатели, както и благоприятната среда на този пазар.

По думите на Николай Кичев, председател на борда на директорите на GSP Bulgaria и Mobiliz, с тази сделка ще може да се ускори внедряването на нови приложения и предлагането им на пазара. Освен това ще даде възможност за разширяване на присъствието в съседните страни, както и в Европа, Африка и Азия.

„Наша амбиция е да имаме ключова роля в иновациите за автомобилната индустрия, базирани на анализ на големи данни и разработване на Industry 4.0 и 5G приложения“, коментира Кичев.

Благодарение на придобиването под управлението на Fleet Services вече са повече от 450 хил. превозни средства в трите държави, в които оперира, – България, Турция и Северна Македония, както и в още 12, в които компанията има партньорства - Египет, Азербайджан, Германия, Австрия, Бахрейн, Кувейт, Ирак, Саудитска Арабия, ОАЕ, Нигерия, Оман и Катар.

GPS Bulgaria и GPS Systems Macedonia са оператори за GSP проследяване и управление на автопаркове у нас и в Северна Македония. Mobiliz пък разполага с над 15 хил. бизнес клиенти в Турция, като обслужва компании в редица индустрии, включително финансовата, транспортната, енергийната, здравеопазването и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още