Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Собственикът на WeTransfer се насочва към IPO в Амстердам

Компанията планира да използва набраните средства за инвестиции в маркетинг, служители и за потенциални придобивания

Собственикът на WeTransfer се насочва към IPO в Амстердам

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Собственикът на WeTransfer, който предлага възможност за споделяне на файлове и инструменти за съвместна работа, днес обяви, че се насочва към листване на борсата Euronext в Амстердам, предава Ройтерс.

Базираната в нидерландската столица компания, която скоро ще бъде преименувана на The Creative Productivity Group, заяви, че IPO-то ще включва първична продажба на нови акции за 160 млн. евро и вторично предлагане на съществуващи книжа, които са собственост на сегашните собственици и мениджъри. Дата за листването още не е избрана.

Компанията, която е най-известна с услугата си за споделяне на файлове WeTransfer, има 87 млн. потребители месечно, а по нейни прогнози има над 100 млн. долара приходи от продажби за 2021 г.

„Нашият отличителен и доказан freemium бизнес модел, който комбинира абонамент и премиум реклама, подкрепя постоянния ни силен растеж“, коментира главният изпълнителен директор Гордън Уилъби.

Компанията отчете коригирана печалба преди данъци, такси, лихви и амортизация (EBITDA) от 21,3 млн. евро при 72 млн. евро приходи за първите девет месеца на 2021 г.

В допълнение към новите акции, сегашните собственици Highland Europe Technology, която държи дял от 55%, и HPE Institutional Fund, която има 13%, възнамеряват да продадат все още необявен брой книжа.

Набраните средства ще бъдат използвани за инвестиции, включително за маркетинг, служители, разработка на услугата и софтуера, както и за потенциални придобивания, обяви компанията.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Netflix плаща 56 млн. евро за уреждане на данъчен спор с Италия