IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Тех Парк организира конференция „Investum Supersonic“

Събитието е в подкрепа на новатори и стартъпи

16:32 | 19.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

На 25 март 2019 г. от 14.00 часа София Тех Парк организира конференция „Investum Supersonic“, посветена на развитието на иновативната екосистема в България. Събитието ще се състои в иновационния форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния парк.

Целта на събитието е да даде възможност за среща и взаимодействие между водещи инвеститори, предприемачи и хора с новаторски идеи и мислене, като по този начин постави основата на платформа за изява, подпомагане и насърчаване на предприемчиви българи с иновативни проекти за продукти или услуги.

По време на форума ще бъде представена новаторската програма на София Тех Парк, която ще предоставя широк набор от услуги и възможности за изобретатели, новатори и предприемачи, включително менторство, обучения, работилници и възможност те да презентират своите идеи, концепции и предизвикателства пред висококвалифицирани експерти.

В рамките на събитието водещи инвеститори от страната ще направят преглед на текущия инвестиционен климат в България, както и анализ на стартиращите бизнес проекти, които се търсят за подпомагане и развитие от местните бизнеси.

Благодарение на основните международни лектори - Rob Newell, Laurent Sinaï Sinelnikoff, Victor Schiller и Georgi Gunchev, участниците във форума ще научат как да преодоляват бариерите за финансиране и мащабиране в глобален аспект.

В рамките на събитието ще се проведе и първата среща на Клуба на анонимните иноватори (AI Club). Целта на клуба ще е множество изобретатели и новатори в България да получат видимост и подкрепа, за да преминат със своите идеи на следващо ниво на развитие и да ги превърнат в успешно бизнес начинание. В програмата е включен и демо ден на преакселераторска програма на нашия партньор „Gargarage“, които са и съорганизатори на събитието заедно с Impact Enterprise.

На официалната сесия от конференцията, от 17:15 часа, ще участва вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова. Поканен е и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Основни партньори на събитието са: Българската стартъп асоциация - BESCO, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA).

Конференцията се провежда със спомоществователството на Hyundai, Forton, Sciant, Райфайзен банк и с медийната подкрепа на в. „24 часа“, Economic.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Investor.bg, Profit.bg, Novini.bg, Neftelimov.com.

Повече за събитието, лекторите и възможностите за регистрация - https://www.supersonic.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още