IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank гласува доверие на британския финансов сектор

Нейният Vision Fund инвестира в местната компания Greensill Capital

16:26 | 13.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Финансовата група Greensill Capital потвърди, че Vision Fund на SoftBank е инвестирал 800 млн. долара в британската компания – знак на доверие към британския финансов сектор, който се бори с предизвикателствата около Brexit, предава Ройтерс.

Greensill, която предоставя финансиране за веригата на доставките на компании, твърди, че планира да използва средствата отчасти, за да ускори експанзията си в Бразилия и да навлезе на други пазари като Китай и Индия, както и в сектора на оборотните капитали.

Инвестицията от Vision Fund, който е един от най-големите фондове в технологичната сфера и е подкрепен от Саудитска Арабия, се случва само няколко месеца след инвестицията от 390 млн. долара в британския банков стартъп OakNorth.

В неделя Bloomberg писа, че най-новият кръг за набиране на средства е оценил Greensill на 3,5 млрд. долара.

Greensill, която е основана през 2011 г. от бившия банков директор Лекс Грийнсик, работи с глобални институционни инвеститори и предлага финансиране на над 8 млн. клиенти в 60 държави.

Новите средства са получени близо година, след като фирмата за дялово инвестиране General Atlantic вложи 250 млн. долара в компанията.

Сред другите инвестиции на Vision Fund се нареждат пионера в споделеното пътуване Uber, производителят на чипове ARM и фирмата за споделени работни пространства WeWork.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още