Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

SoftBank инвестира 100 млн. долара в американски стартъп за изкуствен интелект

Сделката отбелязва скромния старт за годината на японския инвестиционен фонд, воден от Масайоши Сон

SoftBank инвестира 100 млн. долара в американски стартъп за изкуствен интелект

Изпълнителният директор на SoftBank Group Corp. Масайоши Сон. Снимка: Ройтерс

Фондът за рисков капитал на японската корпорация SoftBank, разполагащ със 100 млрд. долара, планира да инвестира 100 млн. долара в американския стартъп Globality, който разработва платформа, използваща изкуствен интелект, съобщава Nikkei Asian Review. 

Още по темата

В съобщение до медиите от понеделник Globality заявява, че тази сделка ще отбележи ръст в общото ѝ набиране на средства до 172 млн. долара, откакто е започнало финансирането преди три години. В списъка от инвеститори присъстват имена като бившият американския вицепрезидент Ал Гор, бившият председател на PwC Денис Нали, както и бившият главен финансов директор на Yahoo Кен Голдман.

„Тази инвестиция ще ускори нашите усилия да помогнем на компаниите да открият и изберат най-добрите доставчици на услуги на точното място за всеки един проект“, споделя Джоел Хиат, съосновател, председател и главен изпълнителен директор на Globality.

Американският стартъп предоставя пазар за компании, които търсят услуги на трети страни в области като маркетинг, консултации и прави услуги.

Globality споделя, че помага на тези компании да намерят всички необходими услуги чрез платформа, ползваща изкуствен интелект, която съкращава процеса на търсене от месеци до часове и спестява до 20% от въпросните разходи.

Фондът на SoftBank Vision Fund е подкрепен и от Държавния суверенен фонд на Саудитска Арабия. Това е първата сделка на фонда за тази година, която не включва инвестицията от 2 млрд. долара в WeWork, която беше направена директно от японския конгломерат и не е минавала през самия фонд.

Председателят и главен изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон залага на новите индустрии като приложенията за споделено пътуване и изкуствения интелект.

Идеята на тази инвестиция е да позволи на въпросния стартъп да се развива значително по-бързо от своите конкуренти, което ще доведе до по-голяма печалба.

Други по-значими инвестиции на Vision Fund включват имена като платформата за текстови съобщения на работното място Slack и разработчика на автоматизиран софтуер Automation Anywhere.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Джак Ма е намалил дела си в Alibaba за последната година