IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank инвестира 5 млрд. долара в компанията за споделено пътуване Didi Chuxing

Японската компания най-сетне потвърди слуховете за инвестицията

16:56 | 12.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският конгломерат Soft Bank разкри, че е инвестирал 5 млрд. долара в китайската компания за споделено пътуване Didi Chuxing и потвърди, че е повел кръга за финансиране на компанията, който според източници е оценил Didi на повече от 50 млрд. долара, предава Ройтерс.

Миналия месец Didi заяви, че е набрала повече от 5,5 млрд. долара, за да разшири бизнеса си в чужбина и да развие технология за изкуствен интелект. Тогава източници обявиха, че именно SoftBank е сред инвеститорите.

Говорителят на японската компания коментира, че инвестицията наистина е свързана с последния кръг на финансиране на Didi.

От своя страна SoftBank се опитва да се трансформира в „Berkshire Hathaway за технологичната индустрия“ със стартирането на технологичeн фонд за 100 млрд. долара на фона на съзряването на пазара на телекомуникационни услуги.

Фирмата вече обяви плановете си да инвестира поне 25 млрд. долара във фонда през следващите пет години.

SoftBank твърди, че въздействието на инвестицията в Didi Chuxing върху нейните резултати за годината, завършваща през март 2018 г., все още не са ясни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още