Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

SoftBank разкри план за обратно изкупуване на акции за 5,5 млрд. долара

Японската корпорация отбеляза 60-процентен ръст на оперативната печалба за четвъртото тримесечие заради инвестициите, насочени към технологичните компании

SoftBank разкри план за обратно изкупуване на акции за 5,5 млрд. долара

Председателят и главен изпълнителен директор на SoftBank Group Corp Масайоши Сон. Снимка: Ройтерс

Японският конгломерат SoftBank Group Corp обяви план за обратно изкупуване на акции за 5,5 млрд. долара, след като отчете 60-процентен ръст на оперативната печалба за четвъртото тримесечие благодарение на технологичните инвестиции, които компанията е направила, съобщава Ройтерс. 

Още по темата

Корпорацията споделя, че ще изкупи обратно 112 млн. акции на стойност 600 млрд. йени (5,5 млрд. долара) през следващите 11 месеца, или около 10,3% от своите акции в обращение, с изключение на съкровищните облигации.

Планът за обратно изкупуване бе обявен на фона на набраните от SoftBank Group 2,35 трлн. йени (23 млрд. долара) през декември чрез листването на една трета от акциите на местния телеком SoftBank Corp, който във вторник обяви 24-процентен скок в оперативната печалба за тримесечието.

От конгломерата заявиха, че оперативната печалба в периода октомври-декември е била 438,3 млрд. йени (3,99 млрд. долара) спрямо 274 млрд. йени година по-рано.

Размерът на печалбата на SoftBank Group се е повлиял изключително от големите инвестиции в различни технологични проекти.

“Начинът, по който SoftBank определя размера на инвестициите, остава неясен“, споделя Крис Лейн, анализатор към Sanford C. Bernstein.

В рамките на тримесечието инвестиционният фонд на дружеството Vision Fund е инвестирал 45,5 млрд. долара в 49 компании, в това число и активи, свързани със споделеното пътуване, прехвърлени от SoftBank Group.

 

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ученето и работата от вкъщи изискват строга киберхигиена