IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sonos: Това е най-предизвикателното време в историята на технологичната индустрия

Лидерът на компанията за колони твърди, че все пак вижда поводи за оптимизъм

12:26 | 29.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Sonos Патрил Спенс заяви, че влиянието на коронавирусната пандемия върху бизнеса на технологичните компании е значително, пише CNBC.

„В момента индустрията вероятно е в най-изпълненото с предизвикателство време в историята си заради чиповете, закъсненията на пристанищата и недостига на контейнери“, коментира Спенс в интервю. „През 23-те си години в технологиите не съм виждал период с толкова предизвикателства като този“, коментира той.

Въпреки че веригите на доставките имат проблеми, откакто кризата с Covid-19 започна в началото на 2020 г., Спенс твърди, че вижда поводи за оптимизъм.

„Добрата новина е, че докато гледаме към 2022 г., виждаме как заработват повече фабрики в сферата на чиповете“, коментира Спенс, който ръководи Sonos от 2017 г. Той се присъедини към производителя на колони през 2012 г., когато стана негов главен търговски директор.

„Това са краткосрочни проблеми, които можем да разрешим, така че макар да има известни забавяния в краткосрочен план – и със сигурност промени в скоростта от гледна точка на веригата на доставките в индустрията – това фундаментално не променя дългосрочната траектория на нашия бизнес“, твърди Спенс.

Запитан дали Sonos има анулирани поръчки, защото даден продукт не е лесно достъпен, изпълнителният директор коментира, че компанията оценява търпението, което много клиенти са проявили.

„Ние следим много внимателно закъсненията си... Добрата новина е, че те (клиентите) са склонни да чакат за следващия си Sonos, защото вече са започнали да инвестират в системата и тя става все по-добра с времето“, допълва Спенс. „Това не е импулсивна покупка. Много сме благодарни, че клиентите са говори да се придържат към нас, докато ние се борим с тези краткосрочни предизвикателства в предлагането“, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още