IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony е отказала предложение за финансиране от анонимни инвеститори

Това сочат нови разкрития след хакерската атака срещу компанията

10:21 | 16.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Подразделението за забавления на Sony Corp. е получило предложение за 7 млрд. долара финансиране от група, за която се смята, че е свързана с принцове от Близкия изток. Това сочат документи, разкрити от хакерите, които разбиха системите на компанията, пише Bloomberg.

В предложението се посочва, че неидентифицираните инвеститори се ангажират с плащането на 6 млрд. долара под формата на дългово и капиталово финансиране, насочено към филмовата продукция на Sony, разкрива имейл от 1-ви ноември, изпратен до главния финансов директор на Sony Pictures Motion Picture Group Стефан Лит. Плановете включват и изкупуването на акции на Sony в размер на 1 млрд. долара.

Ръководството на компанията е провело предварителни срещи с представители на инвеститорите, посочва източник, запознат със случая. Въпреки че от Sony са изразили интерес към плана, страните не са постигнали съгласие и не се е стигнало до официално преговори. Фирмата вече не разглежда предложението, категоричен е източникът, пожелал анонимност.

"Въпреки че дълбоко оценяваме усилията ви да преразгледате предложеното мотивационно писмо, ние няма да успеем да изпълним плана в рамките на вашия краен срок“, посочва Дъг Белград, президент на филмовото подразделение в писмо, изпратено на 4-и ноември до представителите на групата на инвеститорите.

Мениджърите на Sony са изразили опасенията си от факта, че инвеститорите са запазили своята анонимност, показват имейлите.

Говорителят на Sony отказва да коментира случая. Представителите на компанията в Токио също отказват да разкрият детайли относно финансовото предложение.

От изпратените съобщения обаче става ясно, че инвеститорите са представлявани от International Investment Group Holdings и Serendipity Investment Group.

Писмата са част от разкритията, които излизат в публичното пространство след хакерската атака срещу Sony. Пробивът доведе до разпространяване на информация за заплатите в Sony Pictures, разкри здравните досиета на служителите, хонорарите на актьори и частна кореспонденция.

Guardians of Peace, както се нарича хакерската група, публикува доста информация, но обеща да разкрие по-голямата част от нея по Коледа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още