IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony насочва нови инженери към бизнеса си с чипове в Япония

Компанията търси нови източници на растеж

14:22 | 21.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичната компания Sony заяви, че ще насочи 40% от новонаетите инженери в Япония през следващите две години към бизнеса с чипове, опитвайки се да стимулира растежа от нови приложения на чиповете – от коли до смартфони, предава Ройтерс.

Прехвърлянето отговаря на плановете на компанията да инвестира 600 млрд. йени (5,4 млрд. долара) в сензори за изображения в рамките на тригодишен период, изтичащ през март 2021 г., или половината от планираните капиталовите разходи на групата.

Sony контролира повече от половината от пазара на сензори за изображения за смартфони, а този бизнес е ключов двигател за преструктурирането на конгломерата.

Инвеститорите очакват следващия стълб на печалбата, тъй като бизнесът с игри на Sony показва знаци за забавяне, а популярната конзола PlayStation 4 доближава края на своя жизнен цикъл.

Но този месец компанията сви прогнозата за годишната си печалба от сензори до 130 млрд. йени заради отслабващото глобално търсене на смартфони.

Sony планира да наеме 320 нови инженери в Япония тази година и още толкова през следващата. През 2018 г. тя нае 250 инженери. Данните обаче не включват наетите в звената ѝ в чужбина.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още