Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Sony насочва нови инженери към бизнеса си с чипове в Япония

Компанията търси нови източници на растеж

Sony насочва нови инженери към бизнеса си с чипове в Япония

Снимка: Архив Ройтерс

Технологичната компания Sony заяви, че ще насочи 40% от новонаетите инженери в Япония през следващите две години към бизнеса с чипове, опитвайки се да стимулира растежа от нови приложения на чиповете – от коли до смартфони, предава Ройтерс.

Прехвърлянето отговаря на плановете на компанията да инвестира 600 млрд. йени (5,4 млрд. долара) в сензори за изображения в рамките на тригодишен период, изтичащ през март 2021 г., или половината от планираните капиталовите разходи на групата.

Sony контролира повече от половината от пазара на сензори за изображения за смартфони, а този бизнес е ключов двигател за преструктурирането на конгломерата.

Още по темата

Инвеститорите очакват следващия стълб на печалбата, тъй като бизнесът с игри на Sony показва знаци за забавяне, а популярната конзола PlayStation 4 доближава края на своя жизнен цикъл.

Но този месец компанията сви прогнозата за годишната си печалба от сензори до 130 млрд. йени заради отслабващото глобално търсене на смартфони.

Sony планира да наеме 320 нови инженери в Япония тази година и още толкова през следващата. През 2018 г. тя нае 250 инженери. Данните обаче не включват наетите в звената ѝ в чужбина.

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини Sony пазар на чипове

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Microsoft плаща 25 млн. долара за извънсъдебни споразумения по обвинения в корупция