IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony обяви първото си обратно изкупуване на акции

То ще е на стойност 100 млрд. йени

15:02 | 08.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

 

Sony обяви първото си обратно изкупуване на акции – на стойност 100 млрд. йени (910 млн. долара), което ще помогне на книжата ѝ да се възстановят по някакъв начин от натиска по-рано тази седмица, когато технологичната компания обяви слаби финансови резултати, предава Ройтерс.

Това е второто голямо обратно изкупуване, обявено в Япония тази седмица. Технологичният инвеститор SoftBank Group заяви, че ще изкупи обратно свои книжа за 600 млрд. йени, което изстреля цената им нагоре.

Акциите и на двете компании са под натиск заради притесненията на инвеститорите за световната технологична индустрия и спадащото търсене в Китай.

Sony заяви, че обратното изкупуване има за цел да насърчи възвръщаемостта за акционерите, като ще бъде еквивалентна на 2,36% от всички издадени акции и ще се случи до 22 март.

"Нашето финансово състояние се подобри достатъчно, за да предприемем обратни изкупувания“, коментира говорител на Sony, допълвайки, че скорошният ръст на цените също е бил фактор за вземането на това решение.

Хироясу Нишикава, старши анализатор в IwaiCosmo Securities, заяви, че обратното изкупуване показва колко се е променила Sony през годините, като отговаря повече на исканията на акционерите. „Тази новина дойде на време и показва, че те следят пазара много добре. Sony постепенно се възстановява през последните няколко години“.

Само допреди няколко години Sony се бореше със загуба, тъй като нейният бизнес с потребителска електроника загуби пазарния си дял заради азиатските конкуренти. Оттогава тя се промени и се превърна в компания за забавления със стабилни приходи от музикално съдържание и гейминг.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още