Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Sony поема нагоре

Компанията отчете по-висока предварителна оперативна печалба от очакваното

Sony поема нагоре

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на японската технологична компания Sony Казуо Хираи показа, че тя се връща към успеха и това не е случайно, пише Bloomberg.

Базираната в Токио фирма отчете предварителна оперативна печалба от 285 млрд. йени (2,6 млрд. долара) за фискалната година до март 2017 г. Това е с 19% повече спрямо предишната прогноза, посочват от компанията. Освен това тя заяви, че нетната ѝ печалба ще бъде около 73 млрд. йени, повече от двойно над предишната прогноза.

Това бележи втората поредна година, в която оперативната печалба надвишава 2 млрд. долара – най-дългата такава серия от 2001 г. насам. Компанията отдава това на силното представяне на повечето си бизнеси и икономиите на разходи в своето застрахователно звено. Подразделението за чипове също се радва на по-малки разходи след по-бързото от очакваното възстановяване от миналогодишното земетресение в Западна Япония.

Още по темата

„Това ще засили пазарното доверие през следващата фискална година“, коментира Казунори Ито, анализатор на Morningstar Investment Services. “Въпреки по-силната йена фактът, че чиповете са споменати в това изявление, означава, че най-вероятно те са допринесли доста за повишаването на прогнозата“.

Sony, която планира да обяви окончателния си отчет на 28 април, остави прогнозата за приходите си непроменена – 7,6 трлн. йени. Акциите на компанията, търгувани в Германия, повишиха стойността си с 1,9% след обявяването на данните. Поскъпването им беше по-голямо от това в Токио, което беше 0,6%, преди новините.

От началото на тази година книжата на компанията са повишили стойността си с 9,7%.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 1595   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Коя е най-голямата заплаха за Amazon?