IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony придобива израелската Altar Semiconductor за 212 млн. долара

Altair произвежда чипове за четвърто поколение клетъчни технологии

12:07 | 26.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Sony ще придобие Altar Semiconductor за 212 млн. долара, сдобивайки се с технология за захранване на следващото поколение умни устройства. Ходът е част от опитите на компанията да се разрасне отвъд чиповете за камери за смартфони, пише Bloomberg.

Altair, която прави чипове за четвърто поколение клетъчни технологии, ще помогне на Sony да прави устройства, които могат едновременно да улавят случващото се наоколо, но и да комуникират, обяви Sony.

Altar, която е базирана в Ход Хашарон, Израел, прави чипове, които могат да свързват системи за сигурност и автомобили към мрежата. Очаква се сделката да бъде приключена през следващия месец.

Главният изпълнителен директор на Sony Казуо Хираи насочва базираната в Токио компания отвъд потребителската електроника и се опитва да фокусира дейността ѝ към сензорите за изображения, видео игрите и филмите.

Миналата година компанията придоби операциите на Toshiba, свързани именно с този тип сензори. Това може да помогне на компанията да разшири своето подразделение за устройства да ѝ помогне да се върне към печалбата.

Sony заяви, че се очаква все повече устройства да включват новото поколение чипове, което означава, че свързаните устройства ще бъдат навсякъде и трябва да имат сигурен достъп до мрежовите услуги и ще се възползват от силата на изчислителните облаци.

Международните компании гледат все по-често към Израел като място за иновации. Същевременно страната се стреми към по-силните търговски връзки с Япония. Honda Motor си партнира с израелския краудфъндинг стартъп OurCrowd за намирането на приложения за свързани коли, обяви в интервю Ник Сугимото, старши програмен директор на Honda.

Sony ще обяви своя отчет за третото си фискално тримесечие в петък. 

Повече технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още