IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony затваря завода си за смартфони в Пекин

Компанията търси начини да свие разходите си

11:05 | 28.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската технологична компания Sony ще затвори своя завод за смартфони в Пекин до няколко дни, обяви говорител на компанията, цитиран от Ройтерс.

Това се случва в момент, в който производителят на електроника се опитва да свие разходите на този губещ бизнес.

Sony ще пренасочи производството към завод в Тайланд, така че да намали разходите си наполовина и да преструктурира бизнеса си със смартфони, като го направи печеливш, очаквайки това да се случи от април 2020 г., коментира още говорителят.

Бизнесът със смартфони на Sony е едно от слабите места на иначе добре представящата се компания. През последната фискална година звеното генерира загуба от 95 млрд. йени (863 млн. долара).

Вчера стана ясно, че Sony планира да слее мобилното си взено с други бизнеси в компанията, включително с телевизионния, аудио продуктите и камерите. Идеята е компанията да преобърне мобилния си бизнес чрез този нов ход.

Решението изненада част от анализаторите. Мнозина смятат обаче, че това е начин за прикриване на лошото представяне на бизнеса със смартфони, който отдавна създава проблеми на Sony. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още