IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SpaceX предлага премиум интернет за 500 долара на месец

Услугата е част от предложенията на Starlink, като е насочена към бизнеса

14:02 | 03.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg</em></p>

Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg

Космическата компания SpaceX на милиардера Илон Мъск пусна нова, по-мощна премиум услуга за сателитен интернет от Starlink, насочена към компании и корпоративни клиенти, пише CNBC.

Новият продукт, който е добавен в уебсайта на компанията тази седмица, е около пет пъти по-скъп от цената на фокусирания към потребителите стандартен пакет. Starlink Premium изисква 500 долара депозит, който после се връща, 2500 такса за антена и рутер, а самата услуга се заплаща по 500 долара на месец.

Стандартната Starlink услуга, която беше пусната през октомври 2020 г., има 99 долара депозит, 400 долара хардуерна такса, а месечната услуга струва 99 долара.

Компанията на Мъск залага на подобрен хардуер, по-бързи скорости на услугата и приоритетна поддръжка за премиум клиентите.

„Starlink Premium има двойно по-голям капацитет на антената от Starlink, предлага по-бърза скорост на интернет и по-висока пропускателна способност за потребителите с най-голямо търсене, включително компаниите“, пише SpaceX в уебсайта си.

Първите премиум доставки ще започнат през второто тримесечие, гласи още информацията.

Starlink Premium предлага и гъвкавост по отношение на ползването на услугата на „неограничени локации“. За сметка на това стандартният продукт гарантира, че услугата е налична на определени места. Според SpaceX Starlink Premium може да се свърже отвсякъде.

Потребителите на Starlink Premium могат да очакват скорости на сваляне от 150 мегабита в секунда до 500 мегабита в секунда със забавяне между 20 и 40 милисекунди, обяви компанията. За сравнение стандартната услуга предлага 100 мегабита в секунда до 200 мегабита в секунда, както и по-дълго времезакъснение.

SpaceX твърди, че антените на новото ѝ предложение „са проектирани да подобрят представянето при екстремни метеорологични условия“, но на уебсайта не са дадени повече подробности.

Стандартният продукт на компанията има повече от 145 хил. потребители в 25 държави по света към януари, както и близо 1900 сателита в орбита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още