IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SpaceX се отказа от плановете си за обновление на ракетата "Фалкон-9"

Мъск съобщи, че вместо това ще бъде ускорена разработката на космическата транспортна система "Биг Фалкон Рокет"

14:13 | 18.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Ройтерс

 

Американската компания SpaceX се отказва от плановете си за обновление на втората степен на ракетата-носител "Фалкон-9", съобщи нейният ръководител Илон Мъск, цитиран от ТАСС и БТА.

SpaceX не възнамерява да променя втората степен на ракетата "Фалкон -9" с цел повторното й използване", написа в Twitter Мъск. Той изтъкна, че вместо това ще бъде ускорена разработката на космическата транспортна система "Биг Фалкон Рокет" /БФР/, чиито нов дизайн бил възхитителен.

Миналата седмица Мъск съобщи, че SpaceX ще обнови втората степен на "Фалкон 9" по образеца на "Биг Фалкон Рокет". Първият орбитален полет на модификацията беше заплануван за месец юни.

БФР е проект за свръхтежка ракета-носител, способна да изведе в орбита до 100 тона полезен товар. Тя се състои от ускорител и кораб, който трябва да притежава собствен двигател и да е способен да превозва товари и пътници. Предполага се, че тази система ще може да бъде използвана многократно.

"Фалкон-9" е двустепенна ракета-носител от тежък клас. Нейната височина е 70 метра при диаметър 3,66 метра и при стартова маса до 550 тона. Нейната товароподемност е 8,3 тона на геопреходна орбита и 22,8 тона на ниска опорна орбита.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
TomaNeverni
преди 5 години
И тук се започна с локумите.Явно Тръмп е врътнал и кранчето на NASA
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още