IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify намалява наемането на кадри заради кризата

Компанията се опитва да свие разходите си, следвайки примера на редица други фирми

10:17 | 16.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Шведският стрийминг гигант Spotify Technology ще намали наемането на кадри с 25%, твърди източник, запознат със съдържанието на имейл, изпратен до всички служители в компанията. Това прави Spotify поредната технологична компания, която ще се насочи към свиване на разходите предвид икономическата несигурност, предава Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек е информирал служители по имейл в сряда, че най-голямата аудио стрийминг услуга по заявка ще продължи да наема хора, но това ще се случва с по-бавен темп и „ще бъде малко по-разумна“ през следващите няколко тримесечия. Компанията твърди, че има 8230 служители в целия свят.

Цената на акциите на базираната в Стокхолм компания достигна връх по време на сесията, скоро след като Ройтерс и други медии обявиха новината. В крайна сметка последно цената бе със 7,1% нагоре.

По време на инвеститорска конференция по-рано този месец главният финансов директор на Spotify Пол Вогел извести инвестиционната общност, че компанията следи случващото се със световната икономика. Въпреки че компанията все още не е усетила финансовото отражение на кризата, „ние следим внимателно ситуацията и оценяваме растежа на работната ни сила в краткосрочен план“.

По това време Spotify предложи на инвеститорите по-смели данни за бизнеса, като прогнозира, че инвестициите ѝ в подкасти и аудиокниги ще подхранят растежа в следващото десетилетие.

Spotify се присъединява към списък с компании, които вече забавиха процеса по наемане или обявиха съкращения в отговор на ускоряващата се инфлация и последиците от кризата в Украйна. Криптоборсата Coinbase заяви, че ще съкрати работната си сила с 18%, или около 1000 души. Компаниите за споделено пътуване Uber и Lyft също забавиха привличането на кадри. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още