Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Spotify разширява портфолиото си от услуги с ново придобиване

Компанията купува SoundBetter, за да включи повече услуги за музиканти и изпълнители

Spotify разширява портфолиото си от услуги с ново придобиване

Снимка: Pixabay

Spotify направи поредна стъпка към изграждането на по-голямо портфолио от услуги за артисти, в опит да диверсифицира бизнеса си и да разшири своя бизнес модел.

За целта тя придоби SoundBetter – пазар за музикални продукции, насочен към изпълнители, продуценти и музиканти, така че те да се свързват по-лесно помежду си и да работят по проекти. Освен това платформата работи и за хора, които искат да разпространяват музикални произведения на такива, които искат да ги лицензират, пише TechCrunch.

SoundBetter има около 180 хил. регистрирани потребители и е платила над 19 млн. долара на музиканти и продуценти към днешна дата.

Финансовите параметри на сделката не са разкрити, но едва ли сумата е значително за достигналия 24 млрд. долара пазарна стойност стрийминг гигант, който в момента има 232 млн. потребители, включително 108 млн. абонати на Spotify Premium.

Още по темата

Базираната в Ню Йорк SoundBetter до момента е набрала сума, чиято стойност не е обявена, след като беше подкрепена от инвеститори, който включват 500 Startups, Foundry Group, Eric Ries и Verizon Ventures.

SoundBetter няма да спре работа след придобиването, потвърди говорител на компанията. Идеята е работата на стартъпа да бъде интегрирана в услугите на Spotify, като Spotify for Artists. Последната предлага на музиканти да се рекламират по-добре.

SoundBetter е основана през 2012 г. от Шачар Гилад (главен изпълнителен директор) и Итамар Юнгър (главен технически директор) и управлява две услуги.

По-интересното е, че Spotify се е опитвала да пусне платформа за директна дистрибуция в миналото, включително с инвестиция в DistroKid, услуга за музикална дистрибуция, която поддържа кросплатформено качване на произведения, но тези усилия никога не излязоха от бета фазата. През юли миналата година на това начинание беше сложен край.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ ограничиха износа на технологии за най-големия производител на чипове в Китай