IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify тества функция с видеа в стила на TikTok

Компанията експериментира с нови формати, за да повиши ангажираността на потребителите

21:15 | 25.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Spotify тества нов списък с видеа в стила на TikTok в бета версията на приложението си за iOS. Идеята е да се показват видеоклипове към песни на цял екран, пише The Verge.

Когато бъде пуснат, списъкът с видеа ще бъде достъпен през нова секция в навигационната лента, наречена “Discover”. Отделните записи могат да бъдат харесвани при разглеждане, а от допълнителна иконка могат да бъдат изкарани опциите за съответните песни.

Spotify потвърди, че прави подобен тест, но отказва да разкрие кога и дали ще бъде пусната по целия свят.

„В Spotify ние редовно провеждаме редица тестове в опит да подобрим потребителското преживяване“, коментира говорител на компанията. „Някои от тези тестове завършват с проправянето на път за по-широко потребителско изживяване, а други служат само за научаване на важни неща. На този етап нямаме допълнителни новини, които да споделим“.

Тестът се провежда в момент, в който Netflix започна да опитва подобен интерфейс в приложението си за iOS, за да помага на потребителите да откриват ново съдържание, което да гледат.

Докато ангажираността в TikTok нараства, дори и платформи, които не предлагат социални мрежи, започват да се интересуват от този формат, за да помагат на потребителите да се ангажират по-активно с техните услуги.

Интересен сигнал за това как форматите се променят е, че новият тест на Spotify е започнат близо година след деня, в който услугата започна да експериментира с използването на истории в стила на Snapchat.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още