IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify води преговори за придобиването на спортния сайт The Ringer

Трансакцията би могла да помогне за навлизането на шведската компания в спортния сегмент

11:22 | 18.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Стрийминг платформата Spotify обмисля придобиването на сайта и подкаст мрежата Тhe Ringer. Това съобщава източник, запознат с въпроса, на фона на мащабната инициатива на Spotify за навлизане в сектора на спортното съдържание.

Шведската музикална компания вече е провела разговори за евентуална сделка, но към момента все още няма информация за обсъжданата сума за сключването й, съобщава Bloomberg.

The Ringer е утвърдена медия за спортни и поп-културни новини, която предоставя съдържание както на сайта си, така и чрез мрежа от над 30 подкаста.

Трансакцията би могла да помогне за навлизането на Spotify в спортния сегмент. Платформата вече разработва няколко предавания по темата, съобщиха миналата седмица запознати с плановете пред Bloomberg.

Спортът е един от най-популярните сегменти при традиционните радио и подкаст програми. Това го превръща в приоритет за Spotify, която се опитва да се утвърди и като създател на оригинално съдържание. По-рано тази година компанията нае Ейми Хъдсън, която да отговаря за спорта, като също така води и преговори с продуцентската компания на Барак и Мишел Обама Higher Ground за създаването на предаване.

Spotify за първи път даде сигнал, че има интерес да навлезе в сферата на подкастите миналия февруари, когато придоби GimletMedia – подкаст студио, и технологичната платформа Anchor. Компанията също така нае и бивши телевизионни мениджъри, които да разработят нови предавания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още