IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sprint и OneWeb разкриват 8000 нови работни места в САЩ

Решението е част от споразумението на SoftBank и американското правителство

10:02 | 29.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви в сряда, че телекомуникационната група Sprint и американската сателитна комания OneWeb ще създадат нови 8000 работни места в САЩ, а решенията на компаниите са част от обявеното преди това споразумение между правителството и японската SoftBank Group, предава Ройтерс.

SoftBank притежава дялове и в двете компании, а нейният главен изпълнителен директор - милиардерът бизнесмен Масайоши Сон, по-рано през декември разкри, че ще инвестира 50 млрд. долара в САЩ и ще създаде 50 хил. работни места.

През януари Sprint обяви, че е премахнала 2500 работни места в страната като част от плана си да съкрати 2,5 млрд. долара разходи. В сряда тя обяви, че ще създаде 5000 места в области като продажби и грижа за потребителите до края на фискалната година, която звършва през март 2018 г.

Говорителят на Sprint Дейв Тоувар коментира, че работните места са част от плана на Масайоши Сон, но ще бъдат финансирани от Sprint.

На 19 декември SoftBank и OneWeb обявиха, че японската компания води нов кръг на финансиране за 1,2 млрд. долара.

OneWeb планира да използва средствата, за да изгради завод във Флорида и да произвежда по-евтини сателити, създавайки близо 3000 работни места в компанията и нейните поддоставчици.

SoftBank описа дела от 1 млрд. долара във финансирането като първия транш от 50-те млрд. долара, обещани от Сон по време на срещата си с Тръмп.

Не е ясно дали 50-те млрд. долара инвестиция на SoftBank ще бъдат част от технологичния инвестиционен фонд за 100 млрд. долара, който компанията анонсира по-рано през тази година в сътрудничество със Саудитска Арабия.

Акциите на Sprint, 82% от която са собственост на SoftBank, останаха почти без промяна в цената по време на следборсовата търговия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още