IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sprint придоби 33% от Tidal

Сделката е на стойност 200 млн. долара, обяви телекомът

11:22 | 24.01.17 г.
<p>
	Джей-Зи. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джей-Зи. Снимка: архив Ройтерс

Американският мобилен оператор Sprint обяви, че е придобил 33% от музикалната стрийминг услуга на Джей-Зи Tidal. Сделката представлява опит от страна на телекома да предоставя повече услуги, свързани със съдържание, на един изключително конкурентен пазар, предава Ройтерс.

Sprint е платил 200 млн. долара за дела, а Джей-Зи и всички останали изпълнители, замесени в проекта, все още остават собственици, твърди източник, запознат със сделката.

Акциите на Sprint повишиха стойността си с 3,4% до 9,23 долара в средата на търговията в Ню Йорк вчера във връзка с новината.

Сделката може да направи ексклузивното съдържание на Tidal достъпно за 45-те млн. потребители на Sprint. Главният изпълнителен директор на телекома Марсело Клоре ще се присъедини към борда на директорите на Tidal.

Партньорството се случва в момент, в който телекомуникационните оператори се опитват да печелят повече, разчитайки на популярността на музикални стрийминг услуги. През 2014 г. конкурентният оператор T-Mobile US заяви, че ще позволи на потребителите да слушат услуги като Spotify и Pandora без да им приспада средства за данните, ползвани за тях. През миналата година компанията разшири списъка и добави Amazon Music и ESPN Radio.

Tidal нарича себе си “услуга, притежавана от изпълнители” и е подкрепена от Кание Уест, съпругата на Джей-Зи - Бионсе, Мадона и много други. Услугата е достъпна в повече от 52 страни.

Джей-Зи придоби Tidal за около 56 млн. долара през 2015 г. Apple също водеше преговори за стрийминг услугата, за да даде тласък на своята Apple Music, както писа през юни Wall Street Journal. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още