IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Square придоби мажоритарен дял в компанията на Джей-Зи Tidal

Рапърът ще стане част от борда на директорите на Square

20:10 | 04.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Компанията за дигитални разплащания Square на Джак Дорси е придобива мажоритарен дял в музикалната стрийминг компания Tidal, обяви фирмата, цитирана от CNBC.

Цената на акциите на Square се понижи с 2% преди началото на борсовия ден в Съединените щати.

Очаква се сделката да е смес от кеш и акции на стойност 297 млн. долара и да бъде финализирана през второто тримесечие на 2021 г.  Square твърди, че досегашните изпълнители, които имат дялове в компанията, ще останат акционери. Джей-Зи, който придоби Tidal през 2015 г. за 56 млн. долара, ще се присъедини към борда на директорите на Square.

Дорси обяви, че Джей-Зи ще „помага за управлението на цялата наша компания, включително Seller и Cash App, веднага щом сделката бъде приключена“.

Ходът цели да диверсифицира дейностите на Square, която е добре позната със своя разплащателен хардуер, Cash App и обработката на разплащания с кредитни карти. Наскоро компанията създаде собствени банкови операции.

Square твърди, че не очаква финансовите резултати на Tidal да имат сериозно влияние върху консолидираните приходи или брутната печалба на компанията за 2021 г.

Tidal изостава в битката на музикалните стрийминг гиганти, а делът на Дорси може да помогне на фирмата да се представя по-добре.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още