IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стимулите, с които Ню Йорк привлича Amazon, може да стигнат близо 3 млрд. долара

Благодарение на новата централа в града Amazon ще се превърне във водещ работодател в Ню Йорк

15:02 | 15.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Общата стойност на стимулите, които Ню Йорк използва, за да привлече Amazon да открие втората си централа в града, може да надхвърли 2,8 милиарда долара, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Amazon обяви във вторник, че ще строи новата си централа в Ню Йорк и в Арлингтън, Вирджиния, близо до столицата Вашингтон. Във всяка от двете части на централата на Amazon ще работят по 25 000 души.

Централата в Ню Йорк ще бъде в Куинс. Благодарение на нея Amazon ще се превърне във водещ работодател в Ню Йорк, като същевременно ще преобрази място, където сега има предимно индустриални сгради и паркинги.

Успешното привличане на веригата за онлайн търговия обаче си има цена.

Освен данъчните облекчения от близо 1,53 милиарда долара и грантове, предложени от държавата, Amazon ще получи и две големи данъчни отстъпки.

Ако създаде 25 000 работни места, както обещава, Amazon ще получи облекчение върху корпоративния подоходен данък на стойност близо 900 милиона долара за период от 12 години. Освен това ще ползва намаление на имотния данък за период от 15 години на стойност 386 милиона долара.

Тези данъчни отстъпки не са създадени специално за Amazon. Били са достъпни и за други компании като начин за насърчаване на растежа и развитието извън претъпкания Манхатън.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо и кметът на Ню Йорк Бил де Блазио казаха, че очакват сумите от данъчните облекчения да бъдат възстановени под формата на приходи от данъците върху личните доходи, плащани от служителите на Amazon, от данъците върху продажбите и от икономическата активност, създадена от присъствието на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още